Razvrstitev in uporaba funkcionalne preje

09-09-2023

Anti-UV preja.

Anti-UV preja je nekakšna funkcionalna preja, ki lahko učinkovito blokira ultravijolične žarke. Običajno je izdelan iz poliestra, najlona, ​​poliestra in drugih materialov z dodanimi ultravijoličnimi absorberji ali ultravijoličnimi reflektorji. Ta vrsta preje se lahko uporablja v zunanjih oblačilih, klobukih, dežnikih in drugih izdelkih za zaščito kože pred ultravijoličnimi žarki.

Antibakterijska in neprijetna preja.

Antibakterijska preja in preja proti vonjavam je neke vrste funkcionalna preja, ki lahko učinkovito sterilizira in odstrani vonj. Običajno je izdelan iz naravnih materialov, kot so celulozna vlakna, bambusova vlakna in sintetičnih materialov, kot sta poliester in najlon, ter dodanih razkužilnih sestavin, kot so srebrovi ioni. Ta vrsta preje se lahko široko uporablja pri izdelavi spodnjega perila, športnih oblačil in izdelkov za nego.

III. Ognjevarna preja.

Ognjevarna preja je neke vrste funkcionalna preja, ki lahko prepreči širjenje ognja. Običajno je izdelan iz sintetičnih materialov, kot sta celuloza in poliester, ki vsebuje elemente, ki zavirajo gorenje. Ta vrsta preje se lahko uporablja v notranji dekoraciji, notranji dekoraciji avtomobilov, zaščitnih oblačilih in drugih področjih.

Preja za elektromagnetno zaščito.

Preja za elektromagnetno zaščito je nekakšna funkcionalna preja, ki lahko izolira elektromagnetne valove. Običajno je izdelan iz poliestra, bombažnih vlaken in drugih materialov, ki vsebujejo kovinska vlakna. Ta vrsta preje se lahko uporablja v oblačilih za zaščito pred elektromagnetnimi valovi, zavesah, kabelskih pušah in drugih izdelkih.

Več vrst funkcionalnih prej, predstavljenih zgoraj, je le del njih. Z napredkom znanosti in tehnologije bo vedno več vrst funkcionalne preje, področje uporabe pa se bo še naprej širilo.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti